בחירת קייטרינג היא החלטה חשובה, והקייטרינג הנכון יכול לעשות הבדל עצום להצלחת המסיבה שלכם. בעת בחירת קייטרינג, תרצה לשקול את התקציב שלך ואת ערכי הקייטרינג. כמו כן, תרצה לבקש משוב ולספר לקייטרינג אם יש לך אלרגיות למזון.
קחו בחשבון את התקציב שלכם
בחירת קייטרינג יכולה להיות קצת מכריעה. יש מספר דברים שכדאי לקחת בחשבון, כולל מיקום, זמן בשנה ומספר האורחים. בחירת קייטרינג תשפיע גם על העלות הכוללת של האירוע.
מומלץ להכין רשימה ראשונית של קייטרינג פוטנציאלי. לאחר מכן, פנה אליהם ושאל אותם על השירותים שלהם. אם אפשר, קבעו טעימות. זה ייתן לך מושג על השירותים שלהם ומה הם יכולים לעשות עבור החתונה שלך.
קייטרינג טוב אמור להיות מסוגל לספק לך פירוט מפורט של העלויות שלו. זה יאפשר לך להגדיר תקציב בהתאם. כדאי גם לשאול על הניסיון שלהם עם המקום שאתה שוכר. הם צריכים גם להיות מסוגלים להסביר את כל ההגבלות או המכשולים שאתה עלול להתמודד איתם.
קייטרינג רבים גובים מס מכירה. לרוב מדובר באחוזים מהעלות. הם עשויים גם לגבות עמלת עיבוד עבור הזמנות מיוחדות. חלקם עשויים גם לגבות תגמול. אתה יכול לצפות לתג שינוע בין 15 ל-20% מהעלות הכוללת.
אם אתה רוצה לחסוך כסף, שקול לשכור מסעדה מקומית שתספק את האוכל. מפעלים אלה מספקים בדרך כלל ארוחות בסגנון מזנון לקבלת הפנים. הם עשויים גם לספק מנות הגשה. הם גם זולים יותר מקייטרינג. אולי כדאי גם לשקול לשכור משאית מזון. אלה פופולריים עבור חתונות בחוץ.
חלק מהקייטרינגים דורשים מספר מינימלי של אורחים. עלות הארוחה תלויה במספר האורחים שאתם מגישים. לדוגמה, ארוחה בציפוי יכולה לעלות בין 40 ל-27 דולר לאדם.
חשוב לעשות תקציב כדי שלא תבזבז יותר מדי. חשוב לבחור בקייטרינג שיוכל להכיל את התקציב שלכם, אך עדיין מספק אוכל באיכות גבוהה. כשזה מגיע לאוכל, הטעם הוא הגורם החשוב ביותר. אתה יכול לבחור מתוך מגוון אפשרויות תפריט, כולל בסגנון מזנון ושירות מלא בציפוי. ניתן לבחור גם עוגת חתונה לקינוח. אתה יכול גם לשקול להציע חטיפים לאורחים שלך כדי לשמור אותם לרקוד זמן רב יותר.
בנוסף, כדאי לשקול להציע שקית מתנה לאורחים, כמו שקיות בייגלה בהתאמה אישית. זה יעזור לך להשיג משיכה ויעזור לפרסם את המותג של נותן החסות שלך.
בקש משוב
בחירת קייטרינג לאירוע שלך היא החלטה גדולה ומתכנן אירועים מיומן ינקוט כמה צעדים כדי להבטיח שהחוויה תהיה מוצלחת. על מנת להקל מעט על המשימה, שימו לב לעצות הבאות.
הדרך הטובה ביותר לגלות כיצד האורחים שלך נהנים מהשירות שלך היא לבקש מהם למלא טופס משוב מלקוחות. שאלון יעזור לך לזהות אילו תחומים בשירות שלך טעונים שיפור. אזורים אלה עשויים לכלול את הצוות שלך, אפשרויות תפריט, תזמון של שירות, או אם המסעדה מציעה משקאות אלכוהוליים.
החלק המעניין ביותר בתהליך המשוב של הלקוחות הוא שתוכלו גם לראות מאילו סוגי מזון ומשקאות האורחים שלכם נהנים. זה יכול לעזור לך להחליט אם לשנות או לשפר את התפריט שלך. בנוסף, זה יעזור לך לקבל החלטות מושכלות לגבי סוג המשקאות והמנות שאתה רוצה להגיש באירוע שלך.
כדאי גם להודות לאורחים על ההשתתפות. ניתן לעשות זאת באמצעות כרטיס תודה או מייל. זה זמן טוב להודות גם למקום, לצוות המקום ולחברת הקייטרינג.
דרך מצוינת להודות לאורחים על ההשתתפות היא על ידי מתן הנחה באירוע הבא שלהם. הנחה תעזור לך לוודא שהם יחזרו לעוד. זה גם יעזור לך לשמור על רשימת לקוחות מרוצים, שיכולה לעזור לך להשיג עבודה עתידית.
החלק החשוב ביותר של "אני" בתהליך המשוב של הלקוחות הוא לגרום לצוות שלך להיות מודע לדרכים הטובות ביותר לספק חוויה נהדרת. זה אומר שהם צריכים להיות מודעים לסגנונות ההגשה, זמן ההגשה, הכנת האוכל והאם האוכל שלכם חם או לא. ייתכן שתרצה גם לבקש מהצוות שלך לספק לך כמה דוגמאות מזון כדי שתוכל לשפוט בעצמך. אם האוכל שלך לא מתאים, אתה עלול לגלות שהאורחים שלך לא נהנים. זה עלול להשפיע לרעה על החוויה של האורחים שלך ושל מערכת ניהול האירועים שלך בכללותה.
ספר לקייטרינג על אלרגיות
למזון אלרגיה למזון היא מצב חמור. זה יכול לנוע בין קלקול קיבה קל למצב מסכן חיים הדורש טיפול רפואי דחוף. מספר האנשים עם אלרגיות מוערך בכ-15 מיליון בארצות הברית.
על מסעדות וקייטרינג לפעול לפי פרוטוקול לטיפול באלרגיות למזון. צריך להיות להם גם נוהל להתמודדות עם אלרגיות חמורות. במידת האפשר כדאי לבחור בקייטרינג בעל מוניטין טוב.
לחלק מהקייטרינגים יש תפריטים נפרדים משלהם לאנשים עם אלרגיות. חלקם מזהים אלרגנים בתפריט שלהם באמצעות סמלים. זה יקל על לקוחות עם אלרגיות למצוא מזונות שהם יכולים לאכול. קייטרינג אחרים עשויים לזהות אלרגנים באמצעות מילים.
ודא שלקייטרינג שלך יש את כל הרישיונות הדרושים לבטיחות מזון. כמו כן, כדאי למצוא קייטרינג שמתמחה בבישול. אם יש לך אלרגיות לפירות ים, למשל, תצטרך לוודא שהקייטרינג שלך הוא מומחה לאלרגיה לרכיכות.
סמן את כל המזון והמשקאות. כדאי גם לסמן כל מנות או ארוחות מיוחדות שעומדות להגיש. חשוב לוודא שזיהום צולב לא יקרה. זיהום צולב מתרחש כאשר כמות קטנה של אלרגן נבלעת בטעות על ידי אדם שאינו אלרגי. זה יכול לגרום לגירוי במערכת העיכול, אנפילקסיס, כאבי ראש, הקאות ותסמינים אחרים.
תמיד שאל את האורחים שלך על הצרכים התזונתיים שלהם. לחלק מהאנשים יש אלרגיות חמורות וייתכן שיצטרכו לאכול בנפרד מכולם. אתה יכול לבקש מידע זה ב–RSVP שלך. אם יש לך אלרגיה רצינית לאגוזים, למשל, ייתכן שיהיה עליך להוציא את כל האגוזים מהתפריט.
אם אתם מתכננים חתונה או אירוע אחר, ודאו שלקייטרינג שלכם יש את ההכשרה הדרושה כדי להתמודד עם אלרגיות למזון. ההדרכה צריכה לכלול קריאת תווית וידע על מרכיבים נסתרים. כמו כן, הכשרה צריכה לכלול דרכים להימנע ממגע צולב.
אנשים רבים מתקשים למצוא קייטרינג שיוכל להתאים לאלרגיה למזון שלהם. קייטרינג אמור להיות מסוגל לספק לך רשימת מרכיבים מפורטת. כמו כן, מומלץ שהקייטרינג שלכם יעשה עותק מראש של התפריט הסופי, למקרה שלאורח יש אלרגיה קשה.
.
.